Priset på morgondagens författare säger att Bitcoin är en „livbåt“ mitt i finansiell oro

En eskalerande skuld och inflation kan leda till år med stormigt väder för de globala ekonomierna

Den kända entreprenören och författaren, Jeff Booth, har godkänt Bitcoin som en ”” måste ha ”investering i tider när centralbankerna förvärrar det eskalerande skuldproblemet

Kommentarerna kom i en tweetråd som diskuterade tanken att centralbanker tror att de på något sätt kan undkomma ett massivt skuldproblem genom att exponentiellt lägga till mer skuld.

Författare till „The Price of Tomorrow“, en bok om deflation, Jeff Booth påpekade att redan innan COVID-19-pandemin kastade bränsle på elden, var den globala skulden 250 biljoner dollar i en global ekonomi värt cirka 88 biljoner dollar – och 185 biljoner dollar den totala skulden hade lagts till de senaste 20 åren. Enligt usdebtclock.org toppar USA listan för statsskuld med över 10% av den globala summan och en ständigt ballongsiffra på 26,7 biljoner dollar

„Avkopplingen i vilken form som helst kommer att bli brutal“, förutspådde han. Booth tror att de enda två alternativen som är kvar är dystra med det första som statlig standard på global skuld genom en deflationsdepression, som skulle innefatta ett banksystemkollaps, eller standard genom hyperinflation, som verkar börja redan med masspengutskrift.

Fortsatt denna berättelse, tillade Booth

„Enligt min ödmjuka åsikt – Bitcoin är ett“ måste „inte bara för din rikedom utan som en livbåt.“
Kommentarerna kommer i en inflationsmiljö. I slutet av augusti, amerikanska Federal Reserve ordförande Jerome Powell meddelade att centralbanken skulle inte längre behandla inflation som främsta hotet mot den ekonomiska tillväxten.

Onsdagen den 16 september avslöjade han att Fed-mässingen hade beslutat att de korta räntorna skulle förbli riktade till 0% -0,25% under kommande år medan inflationen kan tillåtas att överskrida tröskeln på 2% om det anses nödvändigt.

FED är, precis som de flesta centralbanker, fritt att ändra målstolparna om vad de anser vara acceptabla och oacceptabla inflationstakter. Detta inkluderar möjligheten att skriva ut biljoner dollar i stimulansmåttens namn. Regeringarna behöver i huvudsak avveckla sina valutor för att urholka det skuldberg de har skapat.

Jeff Booth är en av många Bitcoin-förespråkare som uppmärksammar de aktuella bankfrågorna, som tycks upprepa vad som hände 2008. Hans bok „Morgondagens pris“ är en skarp varning om två farliga ekonomiska trender som, enligt hans åsikt, till stor del är bli ignorerad. Den hävdar att teknik och prisdeflation kommer att orsaka varaktig omfattande arbetslöshet, medan den globala ekonomin stöds av ett instabilt skuldberg. Med detta i åtanke kan Bitcoin vara en av få återstående ‚livbåtar‘ tillgängliga.