Bitcoin stijgt naar $ 25.000, omdat Coinbase aangeeft dat het publiek wil gaan. RT’s Boom Bust onderzoekt de bewegingen in cryptocurrency

Bitcoin bereikte zijn nieuwe recordhoogte en brak boven $ 24.000, terwijl ’s werelds nummer één cryptocurrency zijn rally voortzet in het weekend voor Kerstmis.

De cryptocurrency eindigde zaterdag op $ 24.122, voordat hij zich terugtrok tot ongeveer $ 23.978, een stijging van bijna 5,5 procent op een dag, volgens de CoinDesk-index

Door de sterke stijging is de stijging sinds het begin van het jaar 225 procent.

Ondertussen zei de prominente cryptocurrency-makelaardij Coinbase dat het papierwerk had ingediend bij de Securities and Exchange Commission (SEC), waardoor de weg werd vrijgemaakt voor een eventuele beursintroductie (IPO).

Bitcoin zou $ 400.000 waard moeten zijn op basis van zijn schaarste – Guggenheim CIO

Maar aangezien de oorspronkelijke basis van cryptocurrency was om iedereen financiële vrijheid te bieden en te ontsnappen aan de traditionele beperkingen van de banksector, kan de beweging van Coinbase naar Wall Street een aantal dramatische veranderingen in de markt oproepen.

Christy Ai, op RT’s Boom Bust, onderzoekt of investeerders zullen uitbetalen na deze spil, weg van alles waar de industrie voor staat.